Boek 942 TIPS van OUDERS voor Ouders Door Jose Sagasser

Boek over opvoeding

942 tips van ouders voor ouders

Door José Sagasser en Marga Schiet

Nederlands - Paperback
288 pagina's | The House of Books | februari 2004


Beschrijving:
Het opvoeden van kinderen is niet alleen een van de dankbaarste taken in het leven, maar ook één van de moeilijkste. Je kunt je nog zo goed voorbereiden op het ouderschap, in het leven van een kind doen zich altijd weer onverwachte gebeurtenissen voor waar je als ouder op moet inspelen.
Ouders hoeven echter niet steeds het wiel uit te vinden, want veel problemen zijn al eeuwenoud. Voor dit boek verzamelden José Sagasser en Marga Schiet honderden praktische tips, handige weetjes en trucs die zichzelf in de opvoedpraktijk bewezen hebben. De realiteit mag dan altijd anders zijn dan ouders zich hadden voorgesteld, huilende baby's, moeilijke pubers en kinderziekten zijn van alle tijden en in dit boek kun je lezen hoe andere ouders in vergelijkbare situaties hebben gehandeld en daar je voordeel mee doen

Recensie(s):
NBD|Biblion recensie
De auteur Jose Sagasser is klinisch pedagoog en eigenaar van Opvon, een opvoedingsondersteuningsbureau in Houten. Zij is als deskundige betrokken bij het maandblad 'Ouders van Nu', waarvoor zij artikelen schrijft. Ook geeft zij voorlichting en begeleiding aan ouders, en cursussen en trainingen voor beroepskrachten. Zij schreef al meer boeken. De auteur Marga Schiet is ook pedagoge en een van de oprichters van de opvoedtelefoon. Zij werkt momenteel aan de advieslijn van het maandblad 'Ouders van Nu' en zij is regelmatig te horen bij Radio Noord-Holland waar zij over opvoeding spreekt. Ook verzorgt zij voorlichtingsbijeenkomsten over ontwikkeling en opvoeding. Verder schrijft ze samen met auteur Jose Sagasser boeken over opvoedkunde. De schrijfsters geven in dit boek heel veel tips over allerlei situaties die zich kunnen voordoen in gezinnen met jonge kinderen, bijvoorbeeld met betrekking tot slapen, bedplassen, zakgeld, vakantie, snoepen, slecht humeur, slaan, feesten enzovoort. Dit alles vanuit de praktijk: ouders geven deze tips door aan andere ouders. Zo kan een ieder ermee aan de slag als zich een probleempje voordoet, of voor preventie. Het boek heeft een duidelijke indeling en een alfabetisch register.


Verzending mogelijk, verzendkosten E 3 (PostNL brievenbuspost)

Kijk eens naar mijn andere advertenties!

Voor Brocante & Curosia: kijk eens naar Vive La Brocante

meer info

0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Zwangerschap boeken